• Produkty
    •  

       

       

    • Espresso kapsule
    • Zrnková káva
    • Edícia L'OR Origins
    • Mletá káva
    • Rozpustná káva
    • Tassimo kapsule
  • Objavte L'OR
    •  

       

       

    • Svet L'OR
    • Udržitelnost
    • Rainforest Alliance
    • Social Responsibility
  • Inšpirácia
    •  

       

       

    • Kávové recepty
  • Súťaž
  • L'OR Professional
  • Kontakt

Nebeské spojenie

Čokoládová torta Mocha

Čokoláda a káva je spojenie naozaj nebeské. Tortu Mocha si obľúbilo už mnoho milovníkov kávy a preto skúste s týmto receptom prekvapiť vašich hostí aj vy. Či už hľadáte vianočný dezert alebo jednoduchý múčnik na nedeľné popoludnie, tento koláč bude to pravé pre akúkoľvek príležitosť. Vďaka čokoláde je torta príjemne sýta, takže vám k potešeniu chuťových pohárikov postačí i malý kúsok.
 
Doba prípravy: 45 minút

Ingrediencie

Plech na pečenie s priemerom 26 cm

Korpus torty mocha:

  • 350 gramov pšeničkých sušienok s čokoládou (alebo iných sušienok)
  • 125 gramov masla

Náplň:

  • 200 ml šľahačky
  • 40 ml espressa – z kapsúl kávy L'OR Espresso Forza, silné s nádychom čokolády
  • 250 g nasekanej tmavej čokolády
  • 1 polievkovú lyžicu medu
  • 50 g masla

Čokoládová poleva:

  • 250 ml šľahačky
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 4 polievkové lyžice vody
  • 1 balenie stužovača šľahačky

Základ vašej čokoládovej mocha torty je pripravený. Môžete navrch pridať polevu alebo šľahačku bez príchute alebo skúste čokoládovú či kávovú šľahačku. Recept nájdete nižšie. Pri príprave kávovej šľahačky nahraďte kakao kávovým práškom.

Kúpiť produkt

alebo zobraziť viacej informácií

Kúpiť

Príprava:

 

Korpus:

  1. Rozpustite maslo na panvici.

  2. Sušienky rozdrvte napríklad kuchynským robotom alebo v mažiari.

  3. Maslo zmiešajte so sušienkami.

  4. Plech pokryte papierom na pečenie a sušienkovú zmes naň rovnomerne rozotrite.

  5. Cesto postláčajte lyžicou a nechajte aspoň 10 minút v chladničke stuhnúť.

Medzitým si pripravte polevu na tortu:

  1. Pripravte si kávu podľa svojej chuti, doporučujeme použiť kávové kapsule L'OR Espresso Forza, ktoré ponúkajú výraznú chuť kávy s nádychom čokolády, čo sa k torte veľmi dobre hodí.

  2. V hrnčeku zmiešajte šľahačku s medom, priveďte k varu a vlejte 40 ml pripravenej kávy.

  3. Do misky vložte nasekanú čokoládu, prelejte ju vriacou šľahačkovo - kávovou zmesou a miešajte pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.

  4. Do zmesi pridajte maslo a spracujte do polevy pomocou ručného mixéru.

  5. Korpus vyberte z chladničky a nalejte na naň pripravenú polevu.

  6. Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Poleva z čokoládovej šľahačky:

  1. Zmiešajte kakao, cukor a vodu, pokiaľ sa vám nevytvorí tuhšia hmota.

  2. Šľahačku zmiešajte so stužovačom

  3. Obe zmesi premiešajte mixérom alebo kuchynským robotom, pokiaľ sa nevytvorí ľahká čokoládová šľahačka.

  4. Mocha tortu ozdobte čokoládovým krémom.

  5. Môžete ju ozdobiť čokoládovými hoblinkami.

 

Ďalšie recepty

Kávové valentínske Tiramisu
Kávové pralinky

swirl_gold_background.jpg

SLUŽBY

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilita

OBJAVTE L'OR

  • Svet L'OR
  • Produkty
  • Udržateľnosť

PODMIENKY

  • Podmienky používania
  • Zasebnost in piškotki 

SLEDUJTE NÁS

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • Podmienky používania

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS CZ S.R.O. VŠETKY PRÁVA VYHRADENÉ

sk.png