- Uvarte si vaše obľúbené espresso alebo ristretto. Káva musí mať výraznú chuť, aby sa v dezerte prejavila, takže sa nebojte intenzívnych príchutí.
- Odmerajte si 60 ml horúcej kávy, pridajte štipku soli a dajte ju vychladiť do chladničky.
- Do studenej kávy zapracujte pomocou tyčového mixéru žĺtka a uložte ju naspäť do chladničky.
- Do smotany pridajte polovicu cukru a vyšľahajte ju do husta.
- Kávovú zmes postupne vmiešajte do tuhej šľahačky a následne pridajte citrónovú šťavu a znovu zamiešajte.
- V nerezovej miske vyšľahajte bielka so zvyšným cukrom do tuha.
- Následne pomocou stierky jemne premiešajte kávovú zmes s bielkami.
- Kávovú penu rozdelíme do slávnostných pohárov a necháme chladiť aspoň 6 hodín v chladničke.
Dezert bude lahodiť i oku, pokiaľ ho ozdobíte kakaovým práškom, čokoládovými hoblinkami alebo jedlými kvetmi.