• Produkty
    •  

       

       

    • Espresso kapsule
    • Zrnková káva
    • Edícia L'OR Origins
    • Mletá káva
    • Rozpustná káva
    • Tassimo kapsule
  • Objavte L'OR
    •  

       

       

    • Svet L'OR
    • Udržitelnost
    • Rainforest Alliance
    • Social Responsibility
  • Inšpirácia
    •  

       

       

    • Kávové recepty
  • Súťaž
  • L'OR Professional
  • Kontakt

Prekvapte svoje chuťové poháriky

Kávový cheesecake

Máte radi cheesecake a zároveň máte chuť na silné espresso? Skúste kávový cheesecake, ktorý uspokojí obe vaše chuťové túžby. Tento jednoduchý kávový dezert s korpusom zo sušienok je perfektný pre posedenie s priateľmi a rodinou. Ale nezabudnite si schovať aspoň jeden kúsok aj pre seba.

Príprava: 30 minút

Doba pečenia: 55 minút

Doba chladnutia: 1 hodina

 

Ingrediencie

Ingrediencie na rozkladaciu formu na torty s priemerom 24 cm

Korpus:

  • 170 g vašich obľúbených sušienok (napríklad sušienky Oreo®*, sušienky Digestive alebo grahamové krekry)
  • 90 g rozpusteného masla

Kávový cheesecake:

  • 80 ml (2 kapsule) silného ochuteného espressa (L'OR Onyx alebo L'OR Supremo)
  • 600 g plnotučného krémového syra
  • 200 g cukru krupice
  • štipka soli
  • snufje zout
  • 3 polievkové lyžice soli
  • 200 ml crème fraiche
  • 3 vajcia a jeden žĺtok naviac

Možnosti obmeny: kakaový prášok a/alebo čokoládové hoblinky na ozdobu torty

*Ochranná známka tretej strany, ktorá nemá spojitosť s JACOBS DOUWE EGBERTS.

Kúpiť produkt

Kúpiť

Príprava:

 

  1. Predhrejte trúbu na 180 stupňov a vymažte formu na tortu maslom.

  2. Uvarte kávu a odložte si ju nabok, neskôr ju vychladenú budete potrebovať do syrovej zmesi.

  3. Sušienky na korpus vložte do mikroténového sáčku alebo utierky a rozdrvte ich valčekom. Potom ich nasypte do misky a zmiešajte s rozpusteným maslom.

  4. Sušienkovú zmes rovnomerne rozprestrite na dno formy a utlačte tak, aby vznikol pevný základ.

  5. Smotanový syr vyšľahajte v elektrickom mixéri pri nízkej rýchlosti počas cca troch minút. Pomaly pridávajte cukor, štipku soli a nakoniec múku a všetko dôkladne premiešajte.

  6. Následne pridajte crème fraîche a vajcia a jemne premiešajte tak, aby zmes zostala nadýchaná.

  7. Nakoniec vlejte do krémovej zmesi espresso.

  8. Syrovú zmes vložte do formy na vrstvu rozdrvených sušienok a formou niekoľko krát zľahka buchnite o pracovnú plochu či dlaň, aby sa odstránili vzduchové bubliny.

  9. Tortu pečte asi 15 minút na 180 stupňoch a následne znížte teplotu na 110 stupňov a pečte ďalších 40 minút.

  10. Po upečení vyberte cheesecake z trúby a opatrne s ním zatraste. Pokiaľ je zmes pevná, torta je upečená.

  11. Cheesecake nechajte ešte hodinu vychladnúť v trúbe s otvorenými dvierkami.

  12. Vychladnutú tortu vložte do chladničky a nechajte minimálne šesť hodín stuhnúť.

Ďalšie recepty

Vianočná káva
Čokoládový mousse
Espresso Tonic

swirl_gold_background.jpg

SLUŽBY

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilita

OBJAVTE L'OR

  • Svet L'OR
  • Produkty
  • Udržateľnosť

PODMIENKY

  • Podmienky používania
  • Zasebnost in piškotki 

SLEDUJTE NÁS

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram
  • Podmienky používania

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS CZ S.R.O. VŠETKY PRÁVA VYHRADENÉ

sk.png